Google+ Followers

Thursday, June 26, 2014

Cara merawat perut buncit

AWAN CAKAP MENGANDUNG KE ? BELUM HABIS SEBOTOL DAH NAMPAK KESAN, ANGIN KELUAR SENANG JER, PERUT KEMPIS & SLIMMM..TANPA DIET & SENAMAN!!! 

Inilah...produk terhangat...MUDAH + MURAH + EFEKTIF! >>>> GARLIC TABLET
~Makanan kesihatan yang amat dihargai sejak zaman purba sehingga zaman sekarang.

Puan Vit Vita, Johor>>>
sy nak share sket tentang the awesome Hai-O Garlic. selepas bbrp rakan STG cerita betapa best garlic ni... sy mulakan 'eksperimen'. hehehe...sy stop pengambilan semua produk lain selama seminggu. ok mmg x suka sbb dh biasa...dan sy makan mcm biasa lgsg xde pantang semua sy bedal. termasuk la ais yg sedap tp memudaratkan tu... fast food... etc...

hasilnya;
hari pertama : kentut bau sangat2 busuk! wekkk!
hari kedua : kentut masih sangat busuk & buang air besar...najis berlendir...
hari ketiga : buang air besar...najis berlendir...
hari keempat : lendir dah kurang...
hari kelima : normal... perut mcm kecik sket la (^_~)

>>HAI-O GARLIC >>
-mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih
-menyingkirkan rasa tajam dan bau yang tidak menyenangkan & mengekalkan keberkesanan dan nutrisi bawang putih.
-mengandungi puluhan ramuan yang berguna termasuk: 33 jenis sulfida, 17 jenis asid amino, mineral termasuk germanium, kalsium, besi, kalium, magnesium, selenium, zink dan vitamin seperti Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin C dan sebagainya.
-berguna untuk melawan kolesterol dalam badan dengan membekalkan kolesterol baik (HDL)
-menurunkan kolesterol tidak baik (LDL)
-mengurangkan trigliserida.
- tidak merangsangkan membran lendir perut, mudah diserap oleh usus kecil dan kesannya berlipat ganda.

MENGAPA GARLIC TABLET PILIHAN TERBAIK UNTUK KEMPISKAN PERUT?
1~ Hanya 4 biji sehari
2~ Diperbuat daripada pati Bawang Putih yang bermutu tinggi.
3~ Tiada Bau Bawang Putih & Rasa Pedas
4~ Membantu mengeluarkan angin dalam badan / melawaskan sistem penghadaman
5~ Tidak mendatangkan kepedihan kepada mukosa gastrik serta mudah diserap oleh usus kecil.

KEBAIKAN GARLIC TABLET>>>>
1~Membantu menurunkan kandungan lemak darah dan kolesterol darah, mencegah penyakit kardiovaskular dan arteriosklerosis.
2~Menghalang pembekuan darah untuk mencegah berlakunya trombosis.
3~Membantu dalam fungsi penghadaman dan membuka selera, melegakan perut kembung dan ulser peptik.
4~Membasmi kuman dan keradangan serta mencegah jangkitan penyakit.
5~Membantu menyelaras gula darah dalam badan.
6~Menggalakkan peredaran darah dan metabolisme.

LAGI TESTIMONI PENGGUNA GARLIC TABLET :

-Puan Mariyah Ismail >>>
Perut dh kempisssss....susut mcm belon takde angin..syoknya!!!! tak susah hati dh nk sarung baju apa pown..xnmpk dh spare tyre,spare tyre,spare tyre!!!hehe..Alhamdulillah ikhtiar kesihatan dan keanggunan diizin Allah...mana taknya asyik lawass jer..biasanya kalo puasa pun takat turun berat jew,tp perut yg tebal tanak gak menipis,mmgla xkrikital sgt tp sy ttp nk jg juga,aset tu!..suami kata xpela,comel ape!!ark??alasan dia ramai jek ank dara skang bdn kurus tp perut mcm ank 3..huhu..sy kata,"mn bolehh"..harap dpt istiqamah guna garlic nih smpi ber'anak' 6,7 pown...Kan dlm Al-Quran Allah dh bagitau 7 rahsia&khasiat bawang putih nih..mmg patutla dikomersialkan pun...JOM SIHAT, ANGGUN, SLIM TANPA PERLU BERLAPAR DGN GARLIC

Puan Shima, Johor >>>
Saya seorang yg berbadan besar. Niat utk kurus demi kesihatan nmpk mcm mustahil. But is POSSIBLE!! Consume utk pakej slimming yg sgt murah & berbaloi bulan lepas.. x abis lg utk set 40hari, dlm brp minggu dh ada kesan. Mula2 rase ragu2.. boleh ke? Siapa sangka lemak terkumpul di perut selama ni hilang slowly & perut jd lembut!! Angin 1 bdn keluar mmg kaw2! Memang rase cam x percaya! Tuntutan kerja mbataskn diri utk bsenam. X sangka tanpa bersenam atau diet pon boleh pecah lemak…syukur!!

Encik Sazanie, Putrajaya>>
Saya makan bulan lepas. Bulan ni nk repeat order lg..bdan x berapa besar tp BUNCIT!!!..org lelaki mesti nk nmpk slim juga macam orang perempuan. Bile makan garlic yg best semua makanan hadam dgn baik & angin keluar mmg byk..Badan ringan sangat & terase perut kempis..


ORDER NOW!!


Harga pasaran RM38 termasuk postage


Terdapat 80 Biji sebotol


CONTACT INA - 0129643240



Gambar: >>PERUT BUNCIT & SPARE TYRE NAMPAK???<<

KAWAN CAKAP MENGANDUNG KE ?  BELUM HABIS SEBOTOL DAH NAMPAK KESAN, ANGIN KELUAR SENANG JER, PERUT KEMPIS & SLIMMM..TANPA DIET & SENAMAN!!! 

Inilah...produk terhangat...MUDAH + MURAH + EFEKTIF! >>>> GARLIC TABLET
~Makanan kesihatan yang amat dihargai sejak zaman purba sehingga zaman sekarang.

Puan Vit Vita, Johor>>>
sy nak share sket tentang the awesome Hai-O Garlic. selepas bbrp rakan STG cerita betapa best garlic ni... sy mulakan 'eksperimen'. hehehe...sy stop pengambilan semua produk lain selama seminggu. ok mmg x suka sbb dh biasa...dan sy makan mcm biasa lgsg xde pantang semua sy bedal. termasuk la ais yg sedap tp memudaratkan tu... fast food... etc...

hasilnya;
hari pertama : kentut bau sangat2 busuk! wekkk!
hari kedua : kentut masih sangat busuk & buang air besar...najis berlendir...
hari ketiga : buang air besar...najis berlendir...
hari keempat : lendir dah kurang...
hari kelima : normal... perut mcm kecik sket la (^_~)

>>HAI-O GARLIC >> 
-mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih
-menyingkirkan rasa tajam dan bau yang tidak menyenangkan & mengekalkan keberkesanan dan nutrisi bawang putih. 
-mengandungi puluhan ramuan yang berguna termasuk: 33 jenis sulfida, 17 jenis asid amino, mineral termasuk germanium, kalsium, besi, kalium, magnesium, selenium, zink dan vitamin seperti Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin C dan sebagainya. 
-berguna untuk melawan kolesterol dalam badan dengan membekalkan kolesterol baik (HDL)
-menurunkan kolesterol tidak baik (LDL) 
-mengurangkan trigliserida.
- tidak merangsangkan membran lendir perut, mudah diserap oleh usus kecil dan kesannya berlipat ganda.

MENGAPA GARLIC TABLET PILIHAN TERBAIK UNTUK KEMPISKAN PERUT?
1~ Hanya 4 biji sehari
2~ Diperbuat daripada pati Bawang Putih yang bermutu tinggi.
3~ Tiada Bau Bawang Putih & Rasa Pedas
4~ Membantu mengeluarkan angin dalam badan / melawaskan sistem penghadaman
5~ Tidak mendatangkan kepedihan kepada mukosa gastrik serta mudah diserap oleh usus kecil.

KEBAIKAN GARLIC TABLET>>>>
1~Membantu menurunkan kandungan lemak darah dan kolesterol darah, mencegah penyakit kardiovaskular dan arteriosklerosis.
2~Menghalang pembekuan darah untuk mencegah berlakunya trombosis.
3~Membantu dalam fungsi penghadaman dan membuka selera, melegakan perut kembung dan ulser peptik.
4~Membasmi kuman dan keradangan serta mencegah jangkitan penyakit.
5~Membantu menyelaras gula darah dalam badan.
6~Menggalakkan peredaran darah dan metabolisme.

LAGI TESTIMONI PENGGUNA GARLIC TABLET :

-Puan Mariyah Ismail >>>
Perut dh kempisssss....susut mcm belon takde angin..syoknya!!!! tak susah hati dh nk sarung baju apa pown..xnmpk dh spare tyre,spare tyre,spare tyre!!!hehe..Alhamdulillah ikhtiar kesihatan dan keanggunan diizin Allah...mana taknya asyik lawass jer..biasanya kalo puasa pun takat turun berat jew,tp perut yg tebal tanak gak menipis,mmgla xkrikital sgt tp sy ttp nk jg juga,aset tu!..suami kata xpela,comel ape!!ark??alasan dia ramai jek ank dara skang bdn kurus tp perut mcm ank 3..huhu..sy kata,"mn bolehh"..harap dpt istiqamah guna garlic nih smpi ber'anak' 6,7 pown...Kan dlm Al-Quran Allah dh bagitau 7 rahsia&khasiat bawang putih nih..mmg patutla dikomersialkan pun...JOM SIHAT, ANGGUN, SLIM TANPA PERLU BERLAPAR DGN GARLIC 

Puan Shima, Johor >>>
Saya seorang yg berbadan besar. Niat utk kurus demi kesihatan nmpk mcm mustahil. But is POSSIBLE!! Consume utk pakej slimming yg sgt murah & berbaloi bulan lepas.. x abis lg utk set 40hari, dlm brp minggu dh ada kesan. Mula2 rase ragu2.. boleh ke? Siapa sangka lemak terkumpul di perut selama ni hilang slowly & perut jd lembut!! Angin 1 bdn keluar mmg kaw2! Memang rase cam x percaya! Tuntutan kerja mbataskn diri utk bsenam. X sangka tanpa bersenam atau diet pon boleh pecah lemak…syukur!!

Encik Sazanie, Putrajaya>>
Saya makan bulan lepas. Bulan ni nk repeat order lg..bdan x berapa besar tp BUNCIT!!!..org lelaki mesti nk nmpk slim juga macam orang perempuan. Bile makan garlic yg best semua makanan hadam dgn baik & angin keluar mmg byk..Badan ringan sangat & terase perut kempis..


ORDER NOW!!
Harga pasaran RM31.60 (Tidak termasuk kos pos)
Terdapat 80 Biji sebotol

PROMOSI!! PROMOSI!!
BELI 2 BOTOL HANYA RM60 SAHAJA 
TERHAD kpd 25 orang sahaja sehingga 31 Ogos 2013. Cukup 25, promo tamat serta-merta.

FOR SERIUS BUYER ONLY!!!
Jika anda nak lebih diskaun, sehingga 10% dan SPECIAL OFFER LAIN, komen 'SAYA NAK 10%'.

MASALAHNYA HANYA TERHAD KEPADA 5 PEMBELI TERAWAL.

SMS/Whatsapps 019 662 4150

untuk hasil maksimum disarankan untuk diambil bersama 

Kopi Mineral

Aroma istimewa Hai-O Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat meng galakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Hai-O Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi. ==> Ini info rasmi dr syarikat!! Nak info mellelehhh?? Kenapa smpai aje di stokis, terus habis?? Kenapa kita masukkan kopi mineral ni sebagai salah satu produk slimming??

i) Garam buluh sangat bagus utk kesihatan, customer2 Cina yang selalu duk perabihkan stok bagitau- mereka makan/minum garam buluh utk bagi panjang umur (kesihatan meningkat). Kebanyakan dr kita mmg tak boleh nak minum terus garam buluh ni sb rasa dan baunya tak sedap... tapii.. bila garam buluh terdapat dalam kopi mineral.. rasanya wahh!! sedap betulll!! ini yang sgt special!!

ii) Garam buluh bersifat sangat beralkali..(remember : air zam zam di Mekah sangat tinggi alkali +-14 pH nya, Allah mengetahui apa yg terbaik utk hamba2nya) so ia akan neutralise asid berlebihan dalam badan kita (perut lapar/pedih sb asid) . That's why mereka yang minum di waktu pagi akan rasa kenyanggggg je sehingga tengahari..so kadang tu boleh skip lunch atau makan dlm kuantiti sedikit.. then petang minum lagi sekali so dinner takyah ambil banyak...Pastusenang membuang, so perut lega!! Kepada yg minum kopi leh jadi kembung perut..dgn kopi mineral - tidak lagi... Hmmm... meh secawen!!

iii) Sel2 badan kita buat 'kerja' secara optimum dlm keadaan yang beralkali, so sel2 yang dah tak berapa optimum buat kerja akan aktif balik...itu la pasal ada testimoni minum kopi mineral seminggu (2kali sehari)..yang kencing manisreduce sugar level dari 11 kepada 7 takhal org diabetis takut woo nak minum 3 in 1!! pastu kalau biasa2 ada bisa2 tumit dan lutut...pas minum hilang la pulak bisanya (itulah kerja asid)...

iv) Kalau badan anda banyak toksid, dan anda bukanlah pencinta air mineral (minum 3L-5L sehari)..maka kalau sapu Bio Ever mungkin menyebabkan naik ruam di kulit, so utk bagi cepat sikit flush toksid tu, kami galakkan minum garam buluh...dah kalau tak boleh telan yang biasa, meh la minum ngan kopi ni (biasanya sy akan tambah sikit lagi garam mineral dlm kopi ni)

v) Bagi peminum2 kopi tegar, Kopi mineral mmg mabelesss.. Cukup rasa!! Kalau anda rasa2 nak demam..tengah berdedar2 panas tu, minum 1 cawan kopi mineral panas... dlm setengah jam berpeluh2 then insyaAllah beransur2 lega..


RAMUAN UTAMA

kopi Robusta, garam buluh

KEBERKESAN

Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.
Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
Melegakan tekanan.

CARA PENGAMBILAN

Bancuhkan sebungkus Hai-O Mineral Coffee dengan 150ml air panas, boleh diminum selepas dikacau dengan rata.

TESTIMONI KEAJAIBAN MINERAL COFFEE(KOPI MINERAL)




APA KATA PEMINUM MINERAL COFFEE?

Arifin Shah: AMARAN!! Jgn minum mlm sblm tidur kecuali mmg tak nak tidur. Mula2 nak try, sy minum kul 11 mlm. Nahhhh!!! Kul 3 pagi masih terkebil2 atas katil. Nyesal tak sudah. Lps tuh minum waktu pagi dan petang jek. Kopi mineral power!!

Aisyah Yussni: mineral cofee sangat special dgn very HIGH DETOX.....

Maya Persada: Memang betul tuuu..sy yg ngandung ni..tenaga yg di rasa mcm luar biasa..smpi ada yg tegur..ko ni tak penat ke..baru minum 3 hari..selamat tuk ibu mengandung yeee...haaa lg satu..toksin memang kuar n masalah susah membuang memang x de...bestlah..jom tukar kopi niii

Haryaty Akhir: Saya plak sejak amal minum kopi mineral, penyakit alergik, hilang... alhamdulillah...

Arifin Shah: Sy pelik knapa tali pinggang sy semakin hari semakin mengecil ditarik. Seluar plak semakin longgar. Baru tahu ini penengan kopi mineral. Alhamdulillah, terpaksa hensem balik...huhu.

Nor Azizah Awang: Mmg banyak sangat keistimewaan dia...salah satu tugas dia utk slimming sb ianya mengenyangkan, dalam masa yg sama utk cuci usus, bagi yang menghadapi kencing manis dan darah tinggi jgk sgt2 bagus.

Nor Hafiza Mohd Khalid: lepas minum mineral coffee ni, peminum tegar Ne**a*e mcm saya pun boleh berubah hati, tau...mana taknya....sedap dan menyihatkan....i'm loving it!

Syakila Sobhi: coffee mineral memang boleh bakar kalori...lepas minum rasa berpeluh dan segar....

Shuhada Suhaimi : Alhamdulillah :D bestnya dapat turun berat badan + tak penat nak stay up sebab nak siapkan assignment :)

mineral coffe memang best! hari selasa malam rabu shu kena siapkan 3 assignment kena submit hari rabu. malam tu shu tk tido langsung. shu minum dua kali. mula-2 pukul 8 malam. pastu pukul 3 pagi. tahan sampai pagi. shu minum pagi rabu tu sebelum pegi kelas. tgahari tu shu boleh rasa kenyang. so tk pegi foodcourt. member-2 pun perli kata diet. padahal shu kenyang. haha. petang tu habis class lepas dah submit assignment baru shu beli nasi. memang best mineral cafe! memang best!

Lizayanti Hussin : Ibu mertuaku memang seorang peminum tegar MINERAL COFFEE ...Dia juga ada asthma (guna inhaler) juga ada sakit kencing manis & darah tinggi...dijadikan cerita, dr hari sabtu hingga isnin pergi ke KL ngan adik ipar..masa hari isnin sebelum balik ke Johor..menyempat ke Zoo Negara..cucu nak tengok gajah katanya...kalau ke Zoo negara kan kena berjalan kaki...jauh jugek kan masuk kedalam tu...apa yang bestnya memang tak rasa nak kena asthma langsung...tak mengah2 pun seperti sebelum nie,kalu jalan jauh sikit...confirm kena asthma lepas tu sedut ihaler ,and satu lagi kaki tu ok jer,bisa2 kat kaki pun takde padehal sebelum nie pernah jugek mengadu kat tempurung lutut tu terasa sangat bisanya bile berjalan jauh sikit..tak penat langsung..Alhamdulillah syukur...



ORDER NOW!!
Harga pasaran RM26.50 tidak termasuk postage

Terdapat 20 sachet sekotak.


contact call/sms/viber/we chat/whatsApp

fendy 0199440888 / ina 0129643240

Harga pakej 2 kotak Kopi mineral dan 2 botol garlic 

RM124 termasuk postage

Monday, June 16, 2014

Ejen L'arome di Kuantan

MEMPERKENALKAN....


Kini anda bukan sahaja boleh menghilangkan strecth marks, 
namun kekal langsing dengan slimming serum ini.

Produk yang anda cari selama ini telah ditemui!!
  • Produk Berkualiti Slimming Serum akan segera menggemparkan dunia !!
  • Produk Lebih mantap dan lebih cepat menurunkan berat badan anda dari semua produk yang pernah ada.
  • Terbuat dari Stemcell Apple, Alami tanpa bahan kimia.
Ibu-ibu lepas bersalin pasti ada selulit dan stretch mark di bahagian perut. Tak perlu ke pusat slimming yang harga ribu-ribu untuk treatment. Kini anda boleh lakukan sendiri di rumah. Hanya dengan sapuan sahaja. Mudah dan sangat berbaloi.

L’AROME – Apple Stem Cell Slimming Serum

  • LEMAK: pembakaran lemak berlaku sangat pantas
  • SELULIT: perubahan ketara hanya dalam tempoh 1 minggu
  • LANGSING: perubahan yang amat ketara dlm 3-7 hari
  • STRETCH MARKS: hampir 100% hilang dlm masa 1 bulan
  • APPLE STEM CELL: Menggunakan teknologi Apple Stem Cell terkini dari Switzerland
  • Membantu membakar lemak berlebihan di sekitar perut, pinggul, peha dan lengan.
  • Menghilangkan selulit, orange peels, strecth marks & parut. * Boleh disapukan pada double chin. * Menghaluskan tekstur kulit. * Mengeluarkan angin2 dalam badan.
  • All-in-1 bottle – harga treatment jika di SPA RM1.5K-RM3K, tetapi anda hanya perlu bayar lebih kurang 10% sahaja.
7 KHASIAT TERHEBAT L’AROME:
  1. MENGHILANGKAN PERUT MEREKAH (STRETCH MARK)
  2. MENYELESAIKAN MASALAH & PENYAKIT KULIT
  3. MENGHILANGKAN PARUT
  4. MEMBUANG SELULIT
  5. MEMECAH LEMAK
  6. MERATAKAN PERUT
  7. MECANTIKKAN KULIT

Cara Guna : Sapukan 2 kali sehari (selepas mandi ) pada bahagian yang kita mahu kecilkan.
Letakkan dalam 1-2 titik bergantung pada tempat sapuan.
** Jangan letak terlalu banyak sebab takut panas **
(selang berapa minat selepas sapu kita akan mula akan rase panas pada bahagian yg telah disapu)Mudah dan senang…
Tiada kesan minyak pada tangan dan bahagian-bahagian yangg telah disapu..Senang dibawa ke mana – mana…
UNTUK MENAMPAKKAN KESAN
** SILA UKUR DULU BAHAGIAN-BAHAGIAN YANG BERMASALAH SEBELUM GUNA PRODUK INI..**
ANDA AKAN TERUJA DENGAN RESULTNYA !!















































Testimoni Pelanggan L'arome

Disyorkan sendiri oleh Jurulatih Gym iaitu Andreas Osbahr.

Berapa Harga L'arome Apple Stem Cell Slimming Serum ini?

Kami serius mahu membantu anda kembali ke badan normal. Bayangkan harga treatment jika di SPA RM1.5K-RM3K, tetapi anda hanya perlu bayar lebih kurang 10% sahaja.

Harga promosi terhad kami:

1 botol RM150

2 botol RM300

RM 350 (MEMBERSHIP + 4 BOTOL SERUM L'AROME)

postage RM6

contact call/sms/we chat/whatsApp

fendy 0199440888 / ina 0129643240







Thursday, May 8, 2014

Ganti Filter Bio Aura Area Kuantan dan Pekan

TUKAR PENAPIS BIO-AURA



TERCARI-CARI???
BAGAIMANA HENDAK MENUKAR FILTER BIO AURA ANDA YANG SUDAH TAMAT TEMPOH?

SENARAI PENAPIS FILTER BIO-AURA
Penapis A – 1 tahun
Penapis B – 1 tahun
Penapis C – 1 tahun
Penapis D – 3 tahun
Penapis E – 3 tahun
Penapis F – 5 tahun

KENAL PASTI JANGKA HAYAT PENAPIS FILTER BIO AURA ANDA UNTUK MENGELAKKAN SEBARANG MASALAH PADA AIR TAPISAN ANDA

Bagaimana mahu menukar Filter BioAura yang sudah tamat tempoh???

Saya ada menjual Filter BioAura untuk menggantikan filter BioAura anda yang sudah tamat tempoh.

Berikut adalah senarai harga Penapis Filter Bio Aura anda
Penapis A – RM 79
Penapis B – RM 79
Penapis C – RM 150
Penapis D – RM 150
Penapis E – RM 150
Penapis F – RM 190

contact call/sms/viber/we chat/whatsApp

fendy 0199440888 / ina 0129643240

Monday, March 10, 2014

Hilangkan resdung

Istilah Perubatan Tradisional Ia merupakan kerengsangan hidung yang boleh menyebabkan hidung dan organ-organ lain menjadi gatal dan menimbulkan ketidakselesaan.Istilah Saintifik Merupakan virus kanser yang hidup di bawah lapisan kulit. Ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kepada kerosakan kulit muka. Virus ini turut mengalir bersama darah yang boleh menjadi punca kepada kerosakan organ-organ tertentu dalam badan.
Istilah Saintifik Merupakan virus kanser yang hidup di bawah lapisan kulit. Ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kepada kerosakan kulit muka. Virus ini turut mengalir bersama darah yang boleh menjadi punca kepada kerosakan organ-organ tertentu dalam badan.
Resdung adalah perkataan yang digunakan untuk menggambarkan pelbagai penyakit hidung. Salah satu punca gejala resdung adalah akibat jangkitan bakteria keatas hidung dan rongga disekelilingnya.
Dianggarkan hampir 25% penduduk negara ini mengalami penyakit resdung yang serius. Diantara tanda-tanda resdung ialah gatal-gatal, hidung berhigus atau tersumbat, sakit kepala terutama di dahi dan pipi, kelumumur yang berterusan walaupun bermacam syampu dan ubat telah digunakan. Penyakit resdung juga dikenali 'sinusitis'. Ramai yang tidak memandang serius tentang penyakit ini tapi sebenarnya boleh mendatangkan bahaya kepada penghidapnya. Untuk kanak-kanak, ia boleh sebabkan jangkitan sellulitis dan merah pada bahagian mata. Akhirnya boleh menyebabkan buta. Manakala untuk orang  dewasa, ia boleh menyebabkan nanah daripada sinus frontal tidak dapat keluar daripada hidung dan akan masuk serta memenuhi ruang dalam otak. Ini akan menyebabkan dinding pemisah akan menjadi semakin tebal dan boleh mengakibatkan sinus mudah tersumbat.
APAKAH SINUS ?
Sinus merupakan rongga atau ruang udara yang berada di tulang muka. Rongga ini bersambung ke hidung melalui saluran yang sangat kecil. Biasanya lendir dihasilkan oleh rongga ini setiap masa dan disalirkan kedalam hidung.Ramai beranggapan tulang muka padat (solid) sebenarnya mengandungi ruang-ruang udara.Ruang-ruang udara ini, menjalankan fungsinya bagi meringankan tulang-tulang kepala untuk dengungan (resonance) normal suara manusia.Ruang-ruang sinus ini sebenarnya mempunyai pintu yang terbuka yang menghubungi ruang tersebut dengan hidung.Sehubungan itu, pintu-pintu perhubungan ini menyebabkan penyakit di hidung boleh masuk ke dalam sinus di mana ia sering keluar ke ruang hidung.Jika aliran dari sinus ini tersumbat maka lendir ini akan berkumpul seterusnya kumam (bakteria) akan membiak didalam rongga sinus ini. Ini menyebabkan penghasilan nanah dan juga bengkakkan didalam lapisan hidung.

APA YANG TERDAPAT PADA SINUS YANG NORMAL
        Pada sinus yang normal, terdapat ruang udara dan sedikit cecair yang             sentiasa dihasilkan oleh dinding sinus.
Seperti dinding ruang hidung, ia sentiasa dibasahi bagi mengawal kelembapan (humidity) yang terdapat dalam paru-paru mengikut kesesuaian paru-paru manusia.

Bagaimanapun, cecair ini tidak statik sentiasa mengalir keluar dari sinus melalui pintu dan terus ke hidung.

Dari hidung ia akan mengalir masuk ke belakang hidung terus masuk ke dalam tekak.

Kebanyakan penyakit sinus disebabkan oleh penyakit-penyakit hidung.
 Terdapat empat ruang sinus utama iaitu :

* Sinus maxilla
* Sinus ethmoid
* Sinus frontal
* Sinus sphneoid

APAKAH RESDUNG (SINUSITIS)
Resdung merupakan sejenis penyakit di mana terjadinya radangan pada rongga sinus yang disebabkan oleh jangkitan kuman.

Antara kuman yang menjadi punca penyakit ini ialah:


* Streptococcus
* Staphylococcus
             Pada keadaan normal, kedua-dua jenis kuman ini sememangnya sedia            ada terdapat pada rongga hidung tetapi ia tidak menyebabkan apa-apa          penyakit.

Malah, dengan sistem pertahanan tubuh yang kuat ia dapat dikawal. Sebaliknya, sekiranya berlakunya kepincangan pada pertahanan tubuh bakteria ini dapat membiak tanpa kawalan dan menyebabkan resdung.
            GEJALA RESDUNG (SINUSITIS)

Hidung selalu tersumbat
• Lender dari hidung dan tekak
• Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata
• Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
• Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan
• Gejala alahan hidung seperti bersin, gatal hidung dan sebagainya

KEMUDRATAN RESDUNG (SINUSITIS)
              Jangkitan nanah dikawasan sekeliling mata
         • Jangkitan otak
• Sakit tekak yang kronik
• Jangkitan tulang muka
• Menerukkan keadaan lelah
• Berdengkur secara kronik
• Menyebabkan jangkitan telinga dan tonsil
• Alahan hidung
• Selsema biasa yang melarat
 PUNCA BAKTERIA MEMBIAK

Punca utama yang menyebabkan bakteria membiak apabila pintu-pintu rongga sinus tersumbat. Ia tersumbat apabila berlakunya:

a. Radangan pada hidung.Faktor-faktor yang menyebabkan radang hidung ialah apabila berlakunya:* Jangkitan kuman dan alergi (alahan).Sekiranya keadaan ini berlaku dinding hidung membengkak. Apabila lapisan ini membengkak ia akan menutup pintu sinus.

b. Ketumbuhan atau polip pada hidung di mana tumor ini menutup pintu rongga sinus (ostia) seperti ketumbuhan malignant (kanser    di hidung)Apabila ostia tertutup cecair daripada rongga sinus tidak dapat keluar dan bertakung. Apabila berlakunya takungan ini, bakteria akan membiak yang menyebabkan terjadinya resdung.

c. Jangkitan pada gigi geraham atasAkar umbi gigi geraham atas berada di sinus maxilla. Apabila seseorang mengalami sakit gigi, ia akan menjangkiti akar gigi dan keluar ke sinus. Keadaan ini berlaku sekiranya gigi yang berpenyakit tidak dapat dikeluarkan sepenuhnya oleh doktor gigi. Ada kalanya dalam proses mencabut gigi, akarnya terpatah dan tertinggal.

d. GenetikResdung bukanlah penyakit genetik, tetapi alahan yang diwarisi yang menyebabkan sinusitis itu merupakan genetik.

JENIS  RESDUNG (SINUSITIS)


AKUT

Ia berlaku dalam tempoh dua minggu bermula dengan jangkitan rhinitis atau serangan alahan yang berulang-ulang yang serius pada hidung. Keadaan ini menyebabkan tersumbatnya hidung.Sekiranya resdung akut tidak dirawat dengan sempurna, cairan dalam rongga sinus itu tidak dapat dikeluarkan dengan rawatan. Sehubungan itu jangkitan akan berlaku berterusan, tetapi tahap keterukannya tidak seteruk resdung pada peringkat kronik.Antara ciri-cirinya ialah :* Hidung berair, tersumbat dan terjadinya rasa sakit berdenyut di muka dan bahagian depan kepala terutama di dahi dan pipi.* Serangan biasanya berlaku pada waktu pagi dan semakin berkurangan pada waktu petang.* Rasa sakit apabila seseorang tunduk dan sujud.


KRONIK

Serangan resdung akut yang kerap berlaku akan menyebabkan penyakit ini berubah menjadi kronik.Seseorang yang menghidap resdung pada peringkat kronik, pesakit akan mengalami:Kegatalan pada bahagian muka yang terukJerawat yang banyak, ada juga individu yang tak berjerawat.Kerap bersin pada waktu pagiAda kalanya hidung tersumbatTanpa demam tetapi hingus bertambahSakit pada bahagian muka berkurangan tetapi selalu sakit kepalaCecair hingus berwarna hijau dan berbau busuk. Ada kalanya bau busuk ini tidak dapat dirasai atau disedari oleh pesakit tetapi disedari oleh ahli keluarga atau rakan-rakan sekeliling.

INDIVIDU BERISIKO

* Mereka yang alah kepada habuk dan makanan yang menyebabkan hidung mereka tersumbat* Mereka yang mempunyai ketumbuhan dalam hidung* Mereka yang mempunyai kelainan (abnormality) dalam hidung seperti septum dinding pemisah hidung yang bengkok* Turbinate dinding tepi hidung terdiri daripada tiga turbinate iaitu tulang-tulang dinding yang mempunyai para. Mereka yang mempunyai turbinate yang besar, berisiko untuk mendapat resdung kerana ia menyumbat sinus.
KOMPLIKASIResdung yang tidak dirawat dengan sempurna boleh mengakibatkan komplikasi serius kepada kanak-kanak dan orang dewasa.

* Kanak-kanak

Resdung di kalangan kanak-kanak menyebabkan ia merebak ke dalam mata, mengakibatkan jangkitan sellulitis dan nanah (abses) mata. Sekiranya ia dibiarkan, ia boleh menyebabkan mata menjadi buta.Punca yang menyebabkan kanak-kanak berisiko menjadi buta kerana dinding pemisah ethmoid dengan mata sangat tipis di mana sinus frontal mereka masih belum terbentuk.Sehubungan itu nanah akan dikeluarkan dari rongga mata.Pada tahap kritikal doktor akan membuat satu laluan supaya cecair dari sinus ethmoid dapat dikeluarkan dari hidung dan ia tidak bertakung lagi.

* Dewasa

Bagi orang dewasa, nanah dari sinus frontal tidak dapat keluar dari hidung dan akan masuk memenuhi ruang dalam otak. Dinding pemisah ini menjadi semakin tebal dan sinus frontal telah terbentuk dengan sempurna.Bagaimanapun, keadaan ini mengakibatkan ostia mudah tersumbat. Bahagian sinus maxilla merupakan kawasan yang sering dijangkiti resdung, tetapi komplikasinya amat jarang berlaku.Ini kerana nanah tidak boleh menembusi dinding maxilla yang tebal. Namun, sekiranya nanah merebak ke dalam otak, pesakit perlu menjalani pembedahan sinus frontal dan pembedahan neurosurgery. Bagi kes-kes seumpama ini, kadar kematian meningkat hingga 40 peratus.


Cara terbaik untuk merawat resdung ialah dengan menggunakan Krim bioever dan kopi mineral


Bagaimana Bio Ever berfungsi??

- membuang toksin dalam badan
- 'clear'kan bahagian yang ada blockage
- renew sel-sel yang rosak/mati pada tubuh badan
- menstabilkan hormon
- melambatkan penuaan
- melancarkan perjalanan darah


(hanya sapu pada hidung dan telinga untuk merawat resdung)

RESDUNG KRONIK 

Testimoni dari saya sendiri.. Saya menghidap resdung kronik setelah bertahun2 mengalaminya..puas ke hospital atau ke klinik2 swasta,bermcm2 ubat antibiotik saya telan namun x juga sembuh.Sampai tahap hidung saya hilang deria bau,rasa dan selsema berulang2.Memang resdung teruk.Suatu hari saya di perkenalan BIO EVER oleh jiran adik kat senai,dia ckp produk ni bagus..produk ajaib yg boleh menghilangkan segala penyakit..dalaman termasuklah resdung.Saya mula berminat untuk mencuba..tapi bila dengar harganya terkejut besar saya.Rasa x mampu utk membelinya,namun atas dasar kasih sayang,suami akhirnya membayar untuk sebotol bernilai RM220. selepas apply Bio Ever di tempat2 yang disarankan, dah 2 minggu saya demam, sakit kepala,sentiasa keluar lendiran hijau dr hidung dan tekak.. Oleh kerana tak tahan,saya pegi klinik untuk ambil ubat sakit kepala.. suami pulak kata 'kalau dah makan ubat tu nanti dah tak berkesanlah Bio Ever…tu.Jadi suami..
suruh stop dulu bio ever, nanti dah hilang pening dan takyah telan ubat, baru sapu balik'...jadi saya pun berhentilah sapu.. Saya x puashati ,,saya cari no phone puan yg berpangkat CDM dan tel dia ceritakan masalah sebenar..Setelah dgr cerita dia baru saya faham

Katanya Itu tindakbalas yang sangat bagus utk pesakit sinus

kronik. Mengenai sakit kepala atau tak tahan kalau selsema teruk, boleh ke klinik dan makan ubat yang doktor bagi...
tapi Bio Ever tetap kena sapu sebab ia akan keluarkan racun/toksid/penyakit
tu...Jadi kalau akak makan ubat doktor tu, proses keluarkan penyakit tu tak lah
terasa teruk sangat... Kenapa kena sapu juga? sebab selagi toksid tu tak keluar
2 kat bahagian pipi dan atas kening tu... Samalah juga kalau gatal...ada
abis, ia akan keluar juga bila nanti sapu BE. nanti sakit lagi kepala dan senga
lorang yang p ambik ubat doktor dan berenti sapu, then bila gatal dah sembuh, baru sapu balik.... Confirmlah gatal balik sb apa jadi pun toksid tu akan
tu tak la rasa teruk sangat. Disamping itu, jgn lupa minum air mineral 3-6L
di'remove' keluar oleh sel2 yang sihat tu.. So konsep kita, silakanlah makan ubat doktor yang boleh 'cover' rasa gatal tu...so proses pengeluaran toksi
d utk menyenangkan proses 'flush' toksid dr badan... Lagi cepat ia keluar, lagi cepat
anda dapat hasilnya...
.

Selepas 2 minggu mengalami healing krisis akhirnya resdung saya

pulih sepenuhnya …suara pun dah berubah, dah berbelas tahun suara ni serak2 dan
atau sengau..
sengau sikit tapi sekarang tidak lagi, serak



Mineral Coffee

Kenapa  Mineral Coffee turut membantu?
Sifat alkali & high magnesium dalam kedua-dua produk ni boleh menuetralkan asid dalam badan kita. Juga membantu proses penyembuhan penyakit dgn lebih cepat. Insya Allah!
RAMUAN UTAMA

kopi Robusta, garam buluh

KEBERKESAN

Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.
Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
Melegakan tekanan.

CARA PENGAMBILAN

Bancuhkan sebungkus Hai-O Mineral Coffee dengan 150ml air panas, boleh diminum selepas dikacau dengan rata.







RAMUAN UTAMA

kopi Robusta, garam buluh

KEBERKESAN

Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.
Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
Melegakan tekanan.

CARA PENGAMBILAN

Bancuhkan sebungkus Hai-O Mineral Coffee dengan 150ml air panas, boleh diminum selepas dikacau dengan rata.

contact call/sms/viber/we chat/whatsApp

fendy 0199440888 / ina 0129643240