Google+ Followers

Wednesday, October 15, 2014

Cara untuk tambah susu ibu

Makanan Penambah Susu Badan 


Kacang soya
Berbanding susu segar ataupun minuman jenis lain, kacang soya aadlah minuman terbaik yang banyak membantu anda menambah susu ibu. Paling bagus sekiranya susu soya tersebut dihasilkan sendiri kerana susu soya sudah semestinya bebas daripada kandungan bahan pengawet. Jika tidak berkesempatan membuat soya sendiri, minumlah susu soya organik.

Barli
Selain enak dijadikan minuman untuk menyejukkan badan ketika di musim panas, bijirin ini turut memainkan peranan penting dalam merangsang penghasilan susu. Untuk itu, anda hanya perlu memasak barli sehingga kembang dan menjadikannya sebagai minuman sama ada dihidangkan secara suam mahupun sejuk.




Oat
Bijirin ini terkenal sebagai bahan yang boleh menurunkan paras kolestrol dalam darah. Selain daripada itu, oat juga boleh menambah susu ibu. Paling mudah, anda boleh menikmati hidangan oat setiap pagi dengan menggunakan oat segera. Untuk menambah kelazatannya, anda boleh mencampurkan oat bersama susu, madu atau buah-buahan segar.

Paling senang, campurkan quick cook oat dalam air Milo masa breakfast :)

Lobak
Apa sahaja jenis lobak diyakini boleh menambah penghasilan susu ibu. Tidak kira sama ada lobak putih mahupun merah. Walaubagaimana pun, lobak putih dipercayai lebih bagus dalam merangsang penghasilan susu anda. Lobak putih boleh digunakan dalam hidangan sup manakala lobak merah pula boleh dijadikan hidangan salad yang berkhasiat.

Betik muda
Kebanyakkan orang tua mengesyorkan ibu yang mahu menyusukan anaknya supaya makan lebih banyak betik muda. Amalan ini baik kerana betik muda sememangnya berhasil dalam menambahkan penghasilan susu ibu. Biasanya, betik muda dijadikan sup dan dimakan bersama nasi.

Halba
Rempah ini biasanya digunakan dalam masakan kari. Bagi memperoleh khasiatnya, anda perlu mencuci halba terlebih dahulu, keringkan dan simpan di dalam bekas yang bertutup. Anda perlu makan sesudu kecil halba setiap hari. Ada yang gemar merendam halba di dalam air panas selama 15 minit sebelum meminumnya. Malah ada juga yang menelan terus halba tersebut.

Buah kurma
Unsur zat besi dan kalsium yang terdapat di dalam buah kurma adalah unsur yang paling tinggi bagi membentuk susu ibu. Bagi ibu yang mempunyai masalah kekurangan susu, dengan memakannya dapat galakkan pertambahan kandungan susu.

Mummy ada belikan kurma ajwa masa umrah aritu...setakan ni selang sehari memang makan 7 biji  :)

Jantung pisang
Amalkan makan jantung pisang celur. Jantung pisang yang dicelur enak dimakan dengan sambal belacan. Bukan sahaja sedap malah jantung pisang membantu menambah susu ibu.

Jintan
Orang melayu dahulu kala memanfaatkan pelbagai jenis tumbuhan sebagai ubat-ubatan. Ini termasuklah jintan manis dan jintan putih. Kedua-dua jenis rempah ini didapati dapat menambah pengeluaran susu bagi sesetengah ibu. Untuk memperoleh kebaikkannya, anda perlu menggunakan rempah-rempah ini dalam kebanyakan menu makanan seharian.

Saya amalkan makan softgel habbatussauda Minsyam , 2 biji pada waktu pagi :)

Longan Kering 
Buah longan kering ini diperkenalkan oleh seorang rakan sekerja berbangsa cina. Menurutnya, buah ini bersifat 'sejuk' dan baik untuk kesihatan. (Ada pendapat daripada seorang rakan lain pula menyatakan buah ini bersifat 'panas'). Ia sangat mudah didapati di kedai ubat tradisional cina, juga adakalanya terdapat di beberapa pasaraya besar. Dalam bahasa Cina, ia dikenali sebagai 'geng geng'. Biasanya saya membeli buah yang sudah dikering, dibuang kulitnya dan siap dipek di kedai ubat cina dengan kadar RM5 sebungkus, untuk tiga hingga empat kali rebusan.


Yang ni saya amalkan, rebus dengan gula batu sikit (boleh jugak campur dnegan kurma merah)....minum suam atau sejuk :)

Horlicks/Milo
Saya juga amalkan meminum minuman horlicks bersama sedikit susu segar. . Minuman ini juga sedikit sebanyak membantu penghasilan susu ibu, selain berkhasiat dan menambah tenaga sesuai untuk para ibu yang sentiasa cergas.Kalau kat office, saya lebih gemar minum Milo :)


Mineral Coffee 
Ada yang kata kopi ni akan sikitkan susu badan . Tapi dengan Mineral Coffee - diperkaya dengan Garam Buluh, dapat membantu menyegarkan badan, disamping memekatkan susu badan :)

Aroma istimewa Hai-O Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Hai-O Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.

Antara khasiat kopi ini :-
Ini yang di citer dalam website Hai-o sendiri, serba sikit tentang MINERAL COFFEE ini.

Saya memang kaki minum kopi masa saya zaman sekolah dan bila saya mengandung pun memang kopi lah minuman saya...Alhamdulillah tak ada efek apa-apa pada kandungan saya..

Istimewanya ramuan kopi ini telah di campurkan dengan GARAM BULUH...ha...mesti pelikkan?...perkara pertama yang korang akan tanya tak masin ke?
Masin?....tak ada langsung rasa masinnya cuma rasa lemak-lemak dan pahit kopi saja memang sedap dan lazat.

Apa istimewanya GARAM BULUH?

Cara pembuatan Garam Buluh.

Garam buluh ni tak macam garam biasa, kenapa saya cakap macam tu?...ha tengok perbezaannya.



So sekarang dah percaya yang GARAM BULUH ni bersifat alkali dan anti-oksida?

Mari kita lihat Khasiat GARAM BULUH Pulak...

Macam mane hebat tak garam buluh ini?.....Apa salahnya kita cuba mencari penawar penyakit kita supaya kita sembuh dan sihat...Allah sendiri suruh kita cari penawar penyakit kita di samping kita berdoakan....

Nilah diantara penyakit yang boleh di rawat dengan garam buluh. Kalau kita yakin insyallah ia dapat membantu.


 Keratan Akhbar tentang terapi garam keatas pesakit  kanser
Magnesium yang terdapat dalam garam buluh dapat membantu pesakit darah tinggi.

Ini adalah garam buluh untuk di letakkan dalam masakan...sekarang saya guna garam buluh ini dalam masakan.
  
Yang ini pulak yang berbentuk minuman dalam sachet..memang rasa original memang tak sedap tapi anda boleh tambahkan dalam minuman seperti jus oren...memang sangat bagus.


So kita dah tau serba sedikit tentang  GARAM BULUH ni...mari kita tengok pulak apa kelebihan garam buluh ni dalam MINERAL COFFEE..




Apa tunggu lagi berubahlah daripada Kopi biasa yang anda minum kepada kopi kesihatanMINERAL COFFEE...Kalau kita fikir kita tak mampu nak merawat penyakit kita dengan harga yang mahal apa kata kita amalkan cara pemakanan kita yang sihat...minum secara konsisten insyallah kesihatan kita akan baik.
Rata-rata testimonial yang saya baca  memang mengatakan MINERAL COFFEE ini baik...Ia juga baik untuk :-

 IBU HAMIL
i-  Mengatasi masalah bacaan HB rendah.
ii-  Menstabilkan gula dalam darah utk mengelakkan GDM/kencing manis ketika mengandung. 
iii-  Menstabilkan tekanan darah yang tinggi atau sangat rendah.
iv-  Memberi tenaga serta mengenyangkan di kala si ibu yg mengalami morning sickness; tidak lalu makan @ kerap muntah pd awal kehamilan.
v-  Si ibu lebih bertenaga & tidak mudah penat sepjg kehamilan.
vi-  Merawat masalah 'cramps' dan sembelit di kalangan ibu hamil.
dan  MENYUSUKAN ANAK.
i- Khasiat Magnesium dalam Mineral Coffee akan membantu memudahkan penyerapan kalsium yg sangat penting bagi kesihatan tulang & gigi ibu menyusu.
ii- Mineral Coffee dpt meredakan stress para ibu akibat masalah/kesakitan selepas bersalin . 
iii- Membanyakkan/memekatkan susu badan.
iv  Ibu menyusu pasti boleh kekal langsing dgn MENYUSU BAYI & MINERAL COFFEE..
Jangan risau MINERAL COFFEE ini HALAL..

Sejak saya sendiri minum MINERAL COFFEE ni :-
*  Migrain pun dah kurang
*  Rambut pun dah kurang gugur
*  Lebih senang membuang 
*  Kurang mengantuk dan tidak rasa terlampau letih.
*  Kalau badan saya rasa nak demam saya minum secawan kopi ni, alhamdulillah badan rasa kembali segar.



Kepada sesiapa yang nak mencuba untuk berubah dari kopi biasa kepada MINERAL COFFEE ini jangan malu dan jangan segan untuk menghubungi saya...


Harga yang anda perlu bayar untuk kesihatan anda

contact call/sms/viber/we chat/whatsApp

fendy 0199440888 / ina 0129643240




Monday, October 13, 2014

Cara Paling Berkesan Untuk Jimatkan Minyak Kereta

NAK PKAI MINYAK RON 95 PADA HARGA LEBIH MURAH PADA SETIAP KALI FULL TANK KERETA ANDA:---

Saya tahu caranya..jom servis kereta guna JTX1000 Gold...Kenapa perlu guna JTX1000 Gold:
# jimat minyak petrol selepas servis (10%-20%)..harga minyak RON95 skang RM2.10 kalo guna minyak hitam JTX sebenarnya kita bayar minyak RON95 pada harga RM1.89 atau RM1.68 per liter..
# jimat millage utk servis...pas 15000KM utk next servis
#jimat oil filter sbb minyak hitam biasa kene servis setiap 5000KM..tukar minyak itam jd oil fitler kne tukar ma
# jaga enjin..lepas tukar kereta terus rasa ringan n engin xde karbon jimat lg RM200 utk cuci karbon setiap 60000KM...
KELEBIHAN JTX1000:



~Prestasi cemerlang & optimum dalam apa jua pemanduan
~Jimat petrol(10%-20% atau lebih)
~Tambah horse power
~Teknologi TRIBOLOGI
~Jimat kos servis(10000km)
~Extreme pressure
~Anti wear & tear
~Anti rust
~Anti carbon
~Anti Oxidation
~Anti sludge
~Anti acidic
~Low temperature
~Multigrade(petrol, diesel, ngv, supercharge,turbo,n/a)
~Membolehkan pergerakan enjin lebih stabil dan senyap.
~Memanjangkan Jangka hayat
~Minyak high class termurah dipasaran
~Semua kelebihan boleh dibuktikan dengan teknikal demo mesin falex dan testimoni2 pengguna jtx.
order skang.kalo rasa xberpuas hati pasni xperlu order..but gerenti mesti repet order sbb pas tkr trus rasa...sesiapa yang nk pkai minyak RON95 pada harga RM1.89 to RM1.68 order skang...PM 0129643240 / 0199440888..

BVSM - Biovelocity Kuantan

BVSM, Bio Velocity Sleep Mate, BVSM, Bio Velocity Sleep Mate
1001 manfaat untuk pelapik tilam ini. Sangat hebat dan exciting!
Wanita, lelaki, baby hinggalah ke warga emas. Semua pun sesuai menggunakan BVSM. Istimewanya BVSM ini, BVSM tidak perlu di-plug ke power source. Jenis pelapik tilam yang perlu di-plug ini, berbahaya kepada kanak-kanak dan ibu bapa yer. Kena extra precautions masa menggunakannya. Tetapi, tenaga untuk BVSM sudah siap-siap disuntik ke dalam pelapik tilam ini. Cuma perlu bentangkan dan baring sahaja.
Wow sangat mudah nak mengubati penyakit....mesti ramai yang tertanya...camna an betul kew boleh sihat dengan hanya tido...ini kerana materail yang ada dalam BVSM nie Garam Laut dan Cahaya Matahari Dhuha.
APA KEBAIKAN GARAM LAUT KEPADA MANUSIA.
  1. Menurunkan tahap STRES.
  2. Mengurangkan dan menyembuhkan INSOMNIA ( sukar tidur malam )
  3. Meredakan kesakitan ARTRITIS.
  4. Mengatasi masalah PSORIASIS ( sejenis penyakit kulit )
  5. Menyembuhkan EKSIM dan KERADANGAN

APA KEBAIKAN CAHAYA MATAHARI PAGI ( DHUHA )
Vitamin D yang terkandung dalam sinaran matahari yang di serap oleh tubuh kita sangat berguna untuk mencegah kanser, serta melindungi dari penyakit jantung, dan mencegah berbagai penyakit lainnya seperti, SCLROSIS, RHEUMATOID ARTHRITIS, DIABETES, serta penyakit gula.
Adakah kebaikan ciptaan Allah ini telah kita manfaatkan? Kini kajian selama 20 tahun oleh saintis dari German telah mengabungkan ke dua-dua kebaikan ciptaan Allah ini di dalam BIO VELOCITY SLEEP MATE ( BVSM ).
Hanya tidur beralaskan BVSM ini, anda akan dapat kesan dan manfaat dari 2 ciptaan Allah ini.. Sepantas 10 saat dengan BVSM anda akan merasa kebaikannya!

BVSM

Nie sebahagian testimoni yang meletop....







 


















contact call/sms/viber/we chat/whatsApp

fendy 0199440888 / ina 0129643240